Egy kis odafigyelés is sokat számít!

Visszerek ellen

Tartalom

  Így küzdhetünk a visszerek visszerek ellen Origo A nehézláb érzés, az alsó végtagi ödéma, esetleg az égő fájdalom lassan, fokozatosan alakulnak ki az esetek többségében.

  visszér otthoni kezelés agyaggal a legjobb népi receptek a visszér ellen

  Akik hajlamosak a visszérbetegségre, vagy volt már ilyen problémájuk, pontosan tudhatják, hogy mennyi kellemetlenséggel járnak ezek a tünetek. Érdemes több életmódbeli változást beiktatni, hogy minél tovább megőrizzük lábunk egészségét, vagy enyhítsük a már fennálló kellemetlenségeket.

  Nagyon fontos leszögezni, hogy a visszeres panaszokkal orvoshoz kell fordulni, azonban azt is érdemes tudni, hogy az orvos által előírt kezelés mellett a megfelelő életvitellel is sokat tehet az ember lába egészségéért. A nehézláb-érzés, az alsó végtagi ödéma, esetleg az égő fájdalom lassan, fokozatosan alakul ki az esetek többségében. Akik hajlamosak a visszérbetegségre, vagy volt már ilyen problémájuk, pontosan tudhatják, hogy mennyi kellemetlenséggel járnak ezek a tünetek.

  Egy kis odafigyelés is sokat számít! Ha visszeres problémáink vannak, és megtehetjük, érdemes olyan foglalkozást választani, ami megenged egy kis sétát munka közben, és fizikailag sem megterhelő. Ha irodai munkát végzünk, mozgassuk át a lábainkat óránként az asztal alatt, ha pedig sokat kell egyhelyben állnunk, végezzünk pár guggolást vagy hintázzunk a testünkkel előre-hátra.

  Már ezzel a kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy a munkából hazaérve ne érezzünk fájdalmat, zsibbadást, és elkerüljük vagy enyhítsük a panaszokat.

  Feltétlenül oda kell figyelni a rendszeres testmozgásra: visszérproblémák esetén kiemelkedően jók a vízi sportok, elsősorban az visszerek ellen ajánlott, melynek több előnye is van.

  Mivel a testre nehezedő víz nyomása kipréseli az alsó végtagból a vért, a telt visszerek kiürülnek, a lábmozgás működteti az izompumpát, a vízszintes testhelyzet miatt pedig jóval kisebb a lábakra nehezedő véroszlop súlya.

  milyen fájdalom lehet visszér esetén gőz a visszeres szaunában

  A rendszeres úszás mellett a kocogás, a séta vagy a kerékpározás is jó lehet. Ha a hétköznapokon nincs időnk beiktatni ilyen tevékenységeket, akkor ismerkedjünk meg a lábtornával, ami szintén remek hatással van a vénák egészségére: a munkahelyünkön, egy hosszabb utazás folyamán és otthon is érdemes átmozgatni néhány percig a lábakat.

  A vadgesztenye az egyik legismertebb vénás keringésre ható gyógynövény ami fantasztikus hatással van a visszeres lábra. A benne található flavonoidok fokozzák az érfalak rugalmasságát, és csökkentik folyadékáteresztő képességüket. A vadgesztenye gyulladásgátló és duzzanatcsökkentő hatása, képes sikeresen csökkenteni a visszerek megjelenését. Hatására javul a vénás- és a nyirokkeringés, csökken az ödéma, a gyulladás.

  Lényegében minden olyan mozgás, ami az alsó végtagok izmait megmozgatja, jó hatású, mivel nagyban segíti az erek munkáját, az izmok, kötőszövetek és a bőr vérellátását.

  Azok, akik jelentős túlsúlyt cipelnek, nehezebben veszik rá magukat a mozgásra, az inaktív életmóddal pedig tovább rontanak a helyzeten.

  csizma a visszér vélemények orvosok kolostori tea visszérösszetételre

  Ha nem mozgunk, az erek munkáját segítő izompumpa sem működik megfelelőn, ami visszerek tágulatához, lábdagadáshoz, lábszárvizenyőhöz vezet.