A felületes visszérgyulladás és tünetei

Visszér wiki

Tartalom

  visszér wiki

  Visszérgyulladás[ szerkesztés ] A visszértágulat szövődménye, mely során a gyulladt érszakaszban trombózis is létrejöhet. De fontos megjegyezni, hogy a felszíni vénák trombózisa nem egyenlő a mélyvénás trombózissal!

  visszér wiki

  A visszérgyulladás nagyfokú fájdalommal, bőrmelegséggel, gyakran levertséggel, hidegrázással, lázzal jár. Mélyvénás trombózis[ szerkesztés ] Az egyik legsúlyosabb vénás betegség.

  A végtagok mélyen futó vénáiban alakul ki.

  visszér wiki

  Több szempontból is nagy veszélyt jelent: a végtagokból nem képes a vér elfolyni, ami duzzanathoz, elhaláshoz vezet. A kialakult vérrög ből trombus kisebb-nagyobb darabok is leszakadhatnak, melyek a vérárammal a szíven keresztül a tüdőbe kerülhetnek, tüdőembóliát, de súlyosabb esetben hirtelen halált is okozhatnak.

  visszér wiki

  Leggyakoribb okai között a genetikai hajlamot, a különféle belgyógyászati betegségeket, az életmódot pl. Fordítás[ szerkesztés ] Ez a szócikk részben vagy egészben a Vein című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul.

  Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

  visszér wiki

  Jegyzetek[ szerkesztés ] Ez az anatómiai tárgyú lap egyelőre csonk visszér wiki hiányos. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

  visszér wiki